بررسی تخصصی Samsung Galaxy Note Edge SM-N915F
تبلیغات

تاريخ : دو شنبه 16 / 3 / 1394 | 1:23 | نویسنده : مهدی نریمانی

نقد و بررسی «گلکسی نوت اج»


نوآوری‌ها همیشه جذاب هستند و نوآوری‌های خاص در عین جذابیت عجیب به‌نظر می‌رسند. بیش از یک دهه است که شرکت‌های بزرگ گوشی‌سازی دنبال ایده‌های جدید برای فروش بیش‌تر محصولا‌ت‌شان هستند و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنند. در این میان معمولا شرکت‌هایی که مشتریان خاص دارند، پیش‌قدم هستند و تلاش می‌کنند با تولید محصولات خاص و در عین حال کمی عجیب طرفداران بقیه‌ی برندها را به سمت خودشان جلب کنند. در سال 2014 شرکت سامسونگ با چند تغییر در طراحی‌ و ساخت محصولات‌‌اش‌ تلاش کرد مشتریان بیشتری از میان سایر برندها برای خودش دست و پا کند؛ تغییراتی که استفاده از فلز در سری A تا تولید «نوت اج» (Note Edge) را شامل میشد.
سامسونگ با طراحی ‌نوت اج پیش‌قدم مسیری شد که شاید در آینده‌ی نزدیک ‌توسط تمامی شرکت‌های گوشی‌ساز مطرح، مورد استفاده قرار بگیرد. البته می‌توان گفت هنوز نحوه‌ و موارد استفاده ‌از این صفحات دارای انحنا در گوشی‌های هوشمند در مرحله‌ی بررسی و امکان‌سنجی ‌قرار دارد. شرکت‌های بزرگ هم به این فکر هستند که چگونه می‌توانند از این انحنا در محصولات آتی خود بیش‌ترین استفاده را ببرند. محصولاتی نظیر خانواده‌ی GFlex را هم می‌توان به عنوان اولین گوشی‌های خمیده معرفی کرد که وارد بازار شدند؛ اما طراحی صفحه‌ی نمایشی منحنی آن‌هم بر روی یکی از لبه‌ها‌ی گوشی برای اولین بار در نوت اج مشاهده شد.
نوت اج برای اولین بار در شهریورماه 1393 معرفی شد و توانست با طراحی منحصربه‌فردش توجه همگان را به خود جلب کند. طراحی نوت اج آن‌قدر خاص بود که در زمان عرضه به بازار مورد توجه طرفداران سامسونگ و حتی طرفداران سایر برندها قرار گرفت.همه دوست داشتند هر چه سریع‌تر نوت اج را از نزدیک ببینند وبرای اولین بار حس در دست گرفتن گوشی‌ای با لبه‌ی خمیده را تجربه کنند. 

 

طراحی جذاب؛ کنترل دشوار


طراحی نوت اج را نمی‌توان با هیچ گوشی دیگری مقایسه کرد؛ این برای اولین بار است که شاهد یک گوشی با صفحه‌ی نمایش خمیده، آن هم فقط در یک طرف هستیم. در نگاه اول نوت اج پهن‌تر از «نوت4» به‌نظر می‌رسد؛ این پهنای بیش‌تر به علت گوشه‌ی خمیده اضافه شده به سمت راست و چسبیده به صفحه‌ی نمایش است. انحنایی که درباره‌اش صحبت می‌کنیم در مقایسه با نوت4 کمی بیش‌تر از نیم سانتی‌متر به عرض گوشی افزوده است.


از طرفی وقتی از روبه‌رو به گوشی نگاه کنید به دلیل طراحی جدید نوت اج حس عدم تقارن در طراحی به شما دست می‌دهد. البته که این عدم تقارن تنها حس بیننده نیست و از نگاهی دیگر جلوه‌ی خاصی به نوت اج بخشیده است. شاید راحت‌تر باشد که بگوییم حس اولیه در برخورد با این گوشی کاملا سلیقه‌ای است و بسته به علایق هر کاربر می‌تواند متفاوت باشد. 




 

سامسونگ در نوت اج به ناچار کلید روشن/خاموش را (که در مدل‌های پیش از این در سمت راست قرار داشت) از لبه‌ی سمت راست گوشی به لبه‌ی بالا و راست انتقال داده است؛ این مورد یکی از نقاط ضعف اصلی در طراحی نوت اج است و معمولا روشن یا خاموش کردن گوشی را با دشواری همراه ‌می‌کند. شاید اگر این کلید در لبه‌ی سمت چپ و زیر کلید کنترل صدا قرار داشت استفاده از آن راحت‌تر بود. در سمت چپ لبه‌ی بالایی هم به ترتیب میکروفون دوم، درگاه نوری «اینفرارد» (Infrared) برای کنترل وسایل صوتی و تصویری مثل تلویزیون و در کنار آن‌ها جک هدفون 3.5 میلی‌متری قرار گرفته است. لبه‌ی سمت چپ مثل همیشه جای کلیدهای کنترل صدا به‌صورت به هم چسبیده است که بر خلاف حالت معمول بقیه‌ی گوشی‌ها، کمی بالاتر قرار گرفته‌ است.
در لبه‌ی پایینی هم پورت MicroUSB در وسط و در دو طرف آن با فاصلی‌های یکسان دو میکروفون قرار گرفته‌اند. این دومین گوشی سامسونگ بعد از نوت 4 است که در آن از سه میکروفون استفاده شده است. سامسونگ ادعا می‌کند با هدف ضبط بهتر صدا از سه میکروفون استفاده کرده است.در سمت راست این لبه قلم نوت اج است که در درون محفظه‌ای که برای آن تعبیه شده است، قرار گرفته است. لبه‌ی معروف نوت اج هم در سمت راست قرار گرفته؛ همان جایی که در این مدل بخشی از صفحه‌ی نمایش است و پیام‌های آگاه‌سازی در آن‌جا به کاربر نشان داده می‌شوند. 
صفحه‌ی نمایش 5.6 اینچی که تا انتهای لبه‌ی سمت راست کشیده شده، کیفیت‌ ساخت‌ خیره‌‌کننده‌ای دارد. در بالای این صفحه‌ی نمایش و سمت راست اسپیکر به ترتیب حسگرهای نور و نزدیکی و در کنار آن‌ها دوربین مکالمه با کیفیت 3.7 مگاپیکسل، قرار دارند. در سمت چپ اسپیکر هم LED آگاه‌سازی (Notifications Light) قرار دارد. در پایین صفحه هم طبق عادت تکراری سامسونگ، کلیدهای لمسی برگشت و مدیریت برنامه به نحوی طراحی شده‌اند که در حالت عادی تشخیص آن‌ها غیرممکن است. وسط این دو هم کلید فیزیکی خانه که بر روی‌اش حسگر بیومتریک اثر انگشت تعبیه شده، قرار گرفته است. یکی از مواردی که توجه شما را در طراحی به خود جلب می‌کند، حاشیه‌ی تراش خورده‌ی فریم فلزی دور گوشی در سمت راست (سمتی که صفحه‌ی نمایش انحنا دارد) حدود یک میلی‌متر بیرون زده است؛طوری که وقتی انگشت‌تان را روی لبه می‌کشید، احساس یک‌پارچگی بین قاب و صفحه‌ی نمایش وجود ندارد. البته دلیل این تصمیم طراحان سامسونگ واضح است؛ آن‌ها بابت زمین خوردن احتمالی گوشی از سمتی که صفحه‌ی نمایش انحنا دارد، آینده‌نگری کرده‌اند. به این ترتیب اولین چیزی که زمین می‌خورد (بسته به زاویه‌ی برخورد) فلز است، نه شیشه. 
 
 
 

جنس و طراحی قاب پشتی نوت اج دقیقا شبیه به گلکسی نوت 4 است. دوربین اصلی نوت اج به یک حسگر 16 مگاپیکسلی مجهز شده و زیر آن حسگر ضربان قلب و فلش LED در محفظه‌ای شیشه‌ای و کوچک قرار گرفته‌اند. بلندگوی گوشی هم در پایین و سمت چپ قاب پشتی قرار گرفته است. طبق عادت سامسونگ (البته تا سال 2014) قاب پشتی گوشی قابل بازشدن است. ‌با باز کردن قاب ‌ محل قرار گرفتن باتری 3000 میلی‌آمپرساعتی از نوع لیتیوم-یون دیده می‌شود. در سمت چپ دوربین هم درگاه کارت حافظه‌ی MicroSD قرار دارد که تا 128 گیگابایت حافظه‌ی جانبی را پشتیبانی می‌کند. در سمت چپ باتری هم درگاه سیم‌کارت از نوع MicroSIM قابل مشاهده است.



موقعی که گوشی را در دست می‌گیرید دسترسی به‌تمام نقاط صفحه‌ی نمایش تقریبا غیرممکن است. کنترل گوشی با یک دست با توجه به لبه‌ی سمت راست خاص‌اش و پهن بودن آن دور از ذهن به‌نظر می‌رسد و به‌هیچ وجه نمی‌توان با یک دست این گوشی را به‌طور کامل کنترل کرد. به‌ناچار کاربر در هنگام استفاده مجبور می‌شود از هر دو دست‌اش استفاده کند. البته ذکر این نکته هم ضروری به‌نظر می‌رسد که با توجه به لبه‌ی سمت راست نمی‌توان به راحتی و بدون لمس صفحه‌ی نمایش، این گوشی را در دست گرفت. به‌هر صورت با این‌که در دست گرفتن این گوشی خیلی دشوار نیست، اما احتمالا ‌کنترل نوت اج با یک دست، خصوصا اگر چپ دست باشید امکان‌پذیر نخواهد بود، البته سامسونگ برای رفع این مشکل را‌ه حلی نرم‌افزاری ارایه داده که چندان کارآمد نیست. 



 

لبه‌ی جادویی


جالب‌ترین قسمت نوت اج، لبه‌ی این گوشی است که در نگاه اول توجه بیننده را به خود جلب می‌کند. اما آن‌قدری که این لبه جذابیت دارد، کارآیی هم دارد؟ پاسخ به این سوال مشکل است و شاید بهتر باشد قضاوت در این خصوص را به ‌کاربران گوشی واگذار کنیم‌. شاید حضور این لبه بتواند به کاربری و زیبایی گوشی اضافه کند اما در عین حال کنترل و در دست گرفتن گوشی را با دشواری همراه کرده است.کاربر با استفاده از این لبه می‌تواند عملیات‌های متفاوتی از مشاهده‌ی پیام‌های آگاه‌سازی گرفته تا کنترل سخت‌افزار گوشی را انجام دهد. در قسمت تنظیمات نوت اج بخشی مخصوص به این لبه در نظر گرفته شده است. کاربر در این بخش از تنظیمات می‌تواند لبه‌های مختلفی را از میان لبه‌های پیش‌فرض انتخاب کند. البته در صورت نیاز به لبه‌ی خاص دیگر، امکان دانلود آن‌ها از فروشگاه اینترنتی سامسونگ وجود دارد. در مجموع می‌توان گفت که لبه‌های پیش‌فرض امکانات قابل قبولی دارند. یکی از لبه‌ها می‌تواند 8 میان‌بر از برنامه‌ها یا پوشه‌های موردنظر کاربر را شامل شود؛ لبه‌ای برای بررسی وضعیت آب و هوا، لبه‌ای شامل شمارنده‌ی قدم‌ها و وضعیت سلامت کاربر، لبه‌ای شامل اخبار ورزشی و خبرهای روز دنیا که توسط یاهو پشتیبانی می‌شود و حتی لبه‌ای که در آن می‌توانید یک بازی فکری انجام دهید، از جمله لبه‌های پیش‌فرض هستند. همچنین در این قسمت از تنظیمات می‌توانید لبه‌ها را فعال یا غیرفعال کنید. کاربر برای استفاده از لبه‌ی موردنظرش می‌تواند بین گزینه‌های موجود اسکرول کند. برای اینکه کاربران راحت‌تر از امکانات نوت اج استفاده کنند، کلیدهای میان‌بر کنترلی زیادی بر روی این لبه‌ در نظر گرفته شده است. از جمله‌ی این کلیدها می‌توان به ابزار تنظیمات دوربین هنگام عکاسی و حتی کلیدهای کنترلی در زمان تماشای ویدیو اشاره کرد.

یکی از موارد جذاب لبه‌‌ی نوت اج، نمایش ساعت ‌بر روی آن است؛ می‌توان ساعت را به‌گونه‌ای تنظیم کرد که به مدت نیمی از شبانه روز صفحه‌ی نمایش لبه با نور مناسب (جوری که چشم آزار نبیند) ساعت را نشان دهد. در این حالت به کمک صفحه‌ی نمایش AMOLED تمامی پیکسل‌های صفحه‌ی نمایش خاموش و فقط پیکسل‌های نمایش‌دهنده‌ی ساعت روشن باقی می‌مانند و همین باعث صرفه‌جویی در مصرف شارژ باتری می‌شود.
 

از جمله دیگر امکانات جالب نوت اج و لبه‌ی جادویی‌اش می‌توان به تبدیل شدن آن به خط‌‌کش نام برد؛ خط‌‌کشی که می‌تواند تا 10 سانتی‌متر (4 اینچ) را اندازه‌گیری کند. کرونومتر، زمان‌سنج، چراغ‌ قوه و ضبط صوت از جمله دیگر امکانات این لبه هستند.


 

 

 

صفحه‌ی نمایش‌ باهوش

 

اوج خلاقیت سامسونگ را می‌توان در طراحی و ساخت این صفحه‌ی نمایش مشاهده کرد. صفحه‌ی نمایشی دارای انحنا و هوشمند که به لطف تکنولوژی AMOLED هر پیکسل از آن قابلیت روشن یا خاموش شدن را دارد. البته ذکر این نکته که رنگ‌های استفاده شده در این صفحه‌ی نمایش از واقعیت بصری بی‌بهره‌اند هم ضروری به‌نظر می‌رسد. این صفحه‌ی نمایش کیفیت فوق‌العاده‌ای ‌دارد؛ رزولوشن‌اش 1600 در 2560 پیکسل است و در هر اینچ‌اش حدود 524 پیکسل جا داده. احتمالا می‌دانید که بیش‌تر از 380 پیکسل در یک اینچ با چشم غیرمسلح قابل تشخیص نیست و اعداد بالاتر از آن صرفا معرف قدرت سخت‌افزاری نمایش‌گرها هستند. اما نباید از حق گذشت؛ صفحه‌ی نمایش نوت اج از با کیفیت‌ترین‌های دنیای موبایل و تکنولوژی است.
البته باید به موارد خاصی هم در خصوص صفحه‌ی نمایش نوت اج، اشاره کرد. از پوشش محافظ «گوریلا گلاس 3» (Gorilla Glass 3) برروی این صفحه‌ی نمایش به‌عنوان محافظ استفاده شده است. از جمله معایب این محافظ، انعکاس نور است؛ این عیب خصوصا در لبه‌ی انحنادار سمت راستی بیش از حد به‌چشم می‌آید و مشاهده‌‌ی محتویات صفحه‌ی نمایش در نور مستقیم یا زیر منابع روشنایی را بسیار آزار دهنده می‌کند. روشنایی صفحه‌ی نمایش نوت اج در مقایسه با نوت 4 کم‌تر به‌نظر می‌رسد؛ زمانی هم که ‌زیر نور خورشید از گوشی استفاده می‌‌شود نور کافی وجود ندارد و همین می‌تواند برای کاربر مشکلاتی ایجاد کند. صفحه‌ی نمایش 5.6 اینچی نوت اج در مقایسه با صفحه‌ی نمایش 5.7 اینچی نوت 4 دارای رزولوشن و تعداد پیکسل بیش‌تری در هر اینچ است. شاید این برتری در نگاه اول محسوس نباشد اما کافی است چند روزی نوت اج و خروجی تصویر باکیفیت‌اش را تجربه کنید تا برتری‌های صفحه‌ی نمایش‌ به‌چشم‌تان بیاید. 

 

 

 


یکی از قوی‌ترین اندرویدی‌های بازار


وقتی که سخن از سخت‌افزار به میان می‌آید (در این‌جا منظورمان سخت‌افزارهای مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید است) ، بدون شک قدرتمندترین گوشی در ایران (البته تا لحظه‌ی نگارش این متن)، نوت اج است. می‌توانید نتایج بررسی‌های بیش‌تر را در تصاویری که ‌موقع آزمودن گوشی در دیجی‌کالا تهیه شده‌اند، مشاهده کنید. در مقام دفاع از این برتری نوت اج می‌توان به چیپست مدل اسنپ‌دراگون 805 شرکت کوالکام اشاره کرد که قوی‌ترین چیپست موجود در بازار ایران است. پردازشگر این گوشی چهار هسته‌ای و از مدل کریت 450 با قدرت پردازش 2.7 گیگاهرتز است. همچنین نوت اج به پردازشگر گرافیکی آدرنو 420 با قدرت پردازش 600 مگاهرتز مجهز شده است. تمامی قطعات به‌کار رفته در مجموعه‌ی سخت‌افزاری نوت اج در نوع خود کم‌نظیر هستند و همین‌ها نوت اج را به یکی از قدرت‌مند‌ترین گوشی‌های مبتنی بر سیستم عامل اندروید در بازار ایران تبدیل کرده‌اند. در کنار قطعاتی که گفته شد 3 گیگابایت رم و 32 گیگابایت حافظه‌ی داخلی که قابل افزایش تا 128 گیگابایت به وسیله‌ی درگاه حافظه‌ی جانبی است، برای نوت اج درنظر گرفته شده است. 


پردازنده‌ی گرافیکی این گوشی از قدرت زیادی برخوردار است و به لطف رم بالای گوشی قابلیت اجرای تمامی بازی‌های اندرویدی را دارد. در آزمون پردازنده‌ی گرافیکی، نوت اج ‌از 60 فریم تصویر ورودی در ثانیه، توانست 48 فریم را با قدرت و ثبات نمایش دهد؛ این در حالی بود که اطلاعات ورودی با رزولوشن QHD به پردازنده ارسال می‌شد. به‌همین خاطر هم نتیجه‌‌ی به‌دست آمده از آزمون نوت اج‌ در مقایسه با سایر گوشی‌های اندرویدی، کاملا قابل قبول‌ به‌نظر می‌رسد. 

 


باتری 3000 میلی‌آمپرساعتی نوت اج در مقایسه با باتری 3220 میلی‌آمپرساعتی در نوت 4 از ظرفیت کم‌تری برخوردار است. دلیل این موضوع را می‌توان در لبه‌ی انحنادار صفحه‌ی نمایش جستجو کرد که باعث شده باتری با ابعاد کوچک‌تری برای این گوشی طراحی و ساخته شود. اگرچه با توجه به پردازنده و صفحه‌ی نمایش چندان تفاوتی بین زمان مکالمه، وب‌گردی و آماده به‌کار (استندبای)نوت اج با نوت 4 وجود ندارد. 
نوت اج هم مثل نوت 4 به تکنولوژی «شارژ سریع» (Quick Charge) مجهز شده است. سامسونگ سعی کرده است در این تکنولوژی 50 درصد از باتری را تنها در عرض 30 دقیقه با کمک یک شارژر با خروجی 2 آمپر، شارژ ‌کند.، ‌البته فقط در شرایطی که شارژ باطری کاملا خالی شده باشد می‌توان انتظار چنین زمان اندکی را برای شارژ مجدد نیمی از باتری داشت. همچنین اگر کاربر گوشی خود را در حالت پرواز قرار دهد به روند شارژ باتری کمک شایانی ‌می‌کند. 
نوت اج از شبکه‌ی 4G و تنها یک سیم کارت پشتیبانی می‌کند. به این معنی که می‌توانید از سیم‌کارت‌های 4G برای اینترنت پرسرعت در این گوشی بهره ببرید؛ این در حالی است که تمامی مدل‌های نوت 4 از شبکه 4G پشتیبانی نمی‌کنند. نوت اج از LTE (نوع Cat6) هم پشتیبانی می‌کند. به‌لطف چیپست اسنپ‌دراگون 805 کاربر می‌تواند تا سرعت 300 مگابیت بر ثانیه دانلود و 50 مگابیت بر ثانیه هم آپلود داشته باشد.
با استفاده از امکانات اتصالات محلی نوت اج می‌توانید از وای‌-فای با پروتکل‌های a/b/g/n/ac برای اتصال به اینترنت استفاده کنید؛ همچنین می‌توانید از DLNA برای اتصال و رد و بدل فایل‌هایی با محتوای صوتی و تصویری بهره ببرید. گلکسی نوت اج به بلوتوث نسخه 4.1 مجهز شده است.



 سرعت انتقال این نسخه تفاوت چندانی با بلوتوث نسخه‌ی 4.0 ندارد؛ اما هنگام اتصال با ساعت‌های هوشمند جدید و لوازم ورزشی که با بلوتوث به گوشی متصل می‌شوند، کاربر تفاوت را در مصرف باتری حس خواهد کرد. سنسور اینفرارد استفاده شده در نوت اج برای برقراری ارتباط با لوازم صوتی و تصویری و کنترل آن‌ها از راه دور کاربرد دارد. همچنین از NFC موجود می‌توان برای مقاصد خاص مثل استفاده در بلندگوی قابل حمل‌ و تگ‌های NFC بهره برد. برای نوت اج از پورت MicroUSB نسخه‌ی 2 استفاده شده است.


 واضح است که سرعت انتقال اطلاعات توسط پورت USB در نوت اج در مقایسه با نوت 3 که به نسخه‌ی 3 مجهز بود، کم‌تر است؛ اما پورت نوت اج سایز کوچک‌تری دارد و از تکنولوژی شارژ سریع و اتصال MHL هم پشتیبانی می‌کند. با استفاده از خروجی MHL می‌توان ویدیو با کیفیت 2160p معادل 3840 در 2160 پیکسل و صدای دیجیتال 7.1 را دریافت کرد. نوت اج علاوه بر GPS به GLONASS و BeiDou به ترتیب موقعیت‌یاب‌های کشور روسیه و چین، مجهز شده است. بر اساس سیاست جدید سامسونگ برای نوت اج و نوت 4 رادیو درنظر گرفته نشده است. 



قلم کنترل و کنترل صوتی

 

یکی از تفاوت‌های چشم‌گیر خانواده‌ی نوت با سایر گوشی‌ها و برندها وجود قلم است که در نام‌گذاری این سری هم بی‌تاثیر نبوده. این قلم به «قلم اس»(S Pen) معروف است. با بیرون آوردن قلم از محفظه‌ی مخصوص آن که در قاب پشتی تعبیه شده است، منوی اصلی انتخاب نوع عملکرد قلم، روی صفحه‌ی نمایش ظاهر می‌شود. این منو شامل چهار قسمت «یادداشت هوشمند»، «انتخاب هوشمند»، «برش تصاویر» و «نوشتن سریع» است. بر روی قلم کلید مخصوصی در نظر گرفته شده که با هر بار فشردن آن، منوی عملکرد قلم مجددا ظاهر می‌شود.
عملکرد قلم اس بسته به نوع کاربری‌، متفاوت است. ‌مثلا اگر کاربر در برنامه‌ی تقویم قلم را روی روز خاصی نگه دارد، اگر مناسبت یا یادداشتی برای آن روز موجود باشد، نمایش داده خواهد شد. یا در آلبوم تصاویر اگر قلم را روی تصویر خاصی‌ ببرد، می‌تواند آن تصویر را کمی بزرگ‌تر مشاهده کند. هم‌چنین در پخش‌کننده‌ی ویدیو می‌تواند پیش‌نمایشی کوتاه از ویدیوی انتخابی‌اش را ببیند. در مرورگر وب با حرکت قلم روی لینک‌‌ها پیش‌نمایشی از سایت مقصدنمایش داده می‌شود و نیازی به باز کردن لینک نیست. در هنگام نگارش متون هم می‌تواند متن را انتخاب و از گزینه‌های ویرایشی مثل کپی استفاده کند. 

 

 


فرمان‌های صوتی در نوت اج هوشمندتر از قبل شده‌اند؛ حالا کاربر می‌تواند با یک صدای منحصر به‌فرد یا جمله‌ای خاص، فرمان‌های صوتی را فعال کند. کاربر می‌تواند از فرمان صوتی برای تماس، نوشتن متن، پخش موسیقی، اجرای نرم‌افزار، تغییر در تنظیمات، ضبط صدا، برنامه‌ریزی برای ملاقات، بررسی وضعیت آب و هوا، تنظیم زنگ ساعت، جستجو در اینترنت و حتی پاسخ به سوالات‌اش استفاده کند.

 




سنسورها


نوت اج به دو سنسور ‌با نام‌های سنسور بیومتریک تشخیص اثر انگشت و سنسور سنجش ضربان قلب‌، مجهز شده است. کاربر با استفاده از سنسور تشخیص اثر انگشت می‌تواند برای باز کردن قفل گوشی از اثر انگشت‌اش استفاده کند. به این ترتیب احتمال لو رفتن گذرواژه یا پترن انتخابی برای باز کردن قفل گوشی ‌تقریبا به صفر می‌رسد. حدود یک سالی می‌شود که سامسونگ با هدف متفاوت کردن پرچم‌داران‌اش از سنسور سنجش ضربان قلب استفاده می‌کند. این سنسور برای شمارش تعداد تپش قلب کاربر استفاده می‌شود. 




کیت‌کت 4.4.4 این بار در روکشی از تاچ‌ویز


سیستم‌عامل اندروید کیت‌کت نسخه‌ی 4.4.4 برای گلکسی نوت اج درنظر گرفته شده است. «تاچ‌ویز» (TouchWiz) که به‌خاطر پشتیبانی از لبه‌ی نوت اج کاملا تغییر یافته است هم به‌عنوان رابط کاربری در این گوشی استفاده شده است. در رابط کاربری جدید مدیریت برنامه‌ها بسیار کارآمد شده و به‌لطف انیمیشن‌های جذاب‌تر کار با آن ساده‌تر و لذت‌بخش‌تر از گذشته شده است. 




دوربین

 

دوربین به‌کار رفته در نوت اج همان دوربین نوت 4 است؛ سنسوری با حسگر 16 مگاپیکسلی ساخت شرکت سونی. لنز دوربین اصلی به کار رفته در نوت چهار دارای F/2.2 است و نسبت به دوربین مکالمه آن نور کمتری را از خود عبور می‌دهد، البته دوربین جلو به f/1.9 مجهز است. دوربین مکالمه مجهز به حسگری با دقت 3.7 مگاپیکسل است. تصاویر تهیه شده با دوربین مکالمه هم از روشنایی و کیفیت قابل قبولی برخوردار هستند.
نرم‌افزار دوربین نوت اج به‌گونه‌ای طراحی شده که کلیدهای کنترلی مهم و ضروری روی لبه‌ی سمت راست قرار گرفته‌اند. البته این طراحی جدید باعث شده تا ثبت تصاویر با یک دست عملا امکان‌پذیر نباشد. ثبت تصاویر در حالت‌های HDR، پاناروما و سلفی به کمک دوربین اصلی از دیگر قابلیت‌های نرم‌افزار عکاسی نوت اج هستند.
تصاویر ثبت شده توسط دوربین اصلی نوت اج دارای نسبت 16:9 و کیفیت فوق‌العاده‌ای هستند. تصاویری که توسط دوربین این گوشی ثبت می‌شوند وضوح زیادی دارند و جزییات کاملا در آن‌ها قابل مشاهده است. نویزایجاد شده در تصاویر هم محسوس نیست در عین حال رنگ‌ها گرم، جذاب و واقعی هستند. مرز رنگ‌ها هم حفظ شده‌ است. با این وجود تصاویر مایکرو کیفیت قابل قبولی ندارند و تصاویر با فوکوس معمولی با کیفیت‌ترند‌. رزولوشن تصاویر پاناروما گاهی تا 59 مگاپیکسل هم می‌رسد (در آیفون 6 این رزولوشن تنها 42 مگاپیکسل است).
ویدیو‌های تهیه شده توسط نوت اج دارای کیفیت 4K یا UHD (معادل 3840 در 2160 پیکسل) با سرعت 30 فریم در ثانیه ‌هستند. ویدیوها کیفیتی کم‌نظیری دارند و تماشای آن‌ها نزدیک به واقعیت است. رنگ‌ها هم جذاب و گرم هستند و فوکوس در بالاترین حد از کیفیت قرار دارند. یکی از قابلیت‌های جالب دوربین نوت اج تهیه‌ی تصاویر با کیفیت HD (معادل 1920 در 1080 پیکسل) با سرعت 60 فریم در ثانیه است. تهیه ویدیو با استفاده از این قابلیت خالی از لطف نیست.
تثبیت‌کنندهی اپتیکال این دوربین هم به خوبی عمل می‌کند و می‌تواند تا حد قابل توجهی در تهیه‌ی ویدیو و تصویر از لرزش دوربین جلوگیری کند. 




جمع‌بندی


اگر دنبال یک گوشی‌ جذاب و متفاوت هستید، نوت اج یکی از همان گوشی‌‌های متفاوت بازار است. احتمالا قابلیت‌های جدید آن فقط تا چند هفته برای‌تان جذابیت دارند؛ اما کار با نوت اج و قابلیت‌های جدید آن به مرور زمان برای شما کاربردی خواهند شد و میان‌برها و قابلیت‌های خاص هر روز به کمک‌تان می‌آیند. اجرای بازی‌هایی با گرافیک بالا و بروز، تماشای ویدیو با بالاترین کیفیت ممکن، عکاسی و فیلم‌برداری با نهایت رزولوشن و انجام‌ کارهای روزمره با این گوشی به راحتی امکان‌پذیر است. باتری نوت اج ظرفیت پایینی دارد و در کارکردهای طولانی احتمالا به دو بار شارژ در روز نیاز پیدا خواهید کرد. کیفیت صدا و بلندگو در این گوشی فراتر از حد انتظار است و کیفیت صدای خروجی هدفون در مقایسه با گوشی‌های هم‌رده، کم‌نظیر است.
 

البته نکته قابل توجه این است که احتمالا استفاده از این گوشی برای کاربران چپ دست‌ راحت نیست و در کار با این گوشی دچار مشکل خواهند شد. 
نوت اج در رده‌ی قیمتی و سخت‌افزاری که به آن تعلق دارد برای کسانی که دنبال یک گوشی‌ برای برآورده کردن تمامی نیاز‌های روزانه‌شان هستند گزینه‌ی مناسبی است.
 


 
مزایا:
صفحه‌ی نمایش QHD باکیفیت فوق‌العاده
پردازنده‌ی 4 هسته‌ای قدرتمند
قلم S Pen کم‌نظیر
حسگر ضربان قلب
حسگر اثر انگشت
پشتیبانی از کارت حافظه‌ی جانبی microSD تا 128 گیگابایت
لبه‌ی انحنادار و بی‌شباهت
پشتیبانی از شبکه 4G
دوربین فوق‌العاده با کیفیت
معایب:
باتری با ظرفیت پایین
کنترل سخت با یک دست 
عدم کارایی لبه برای افراد چپ دست
مقاوم نبودن در برابر آب، گرد و خاک

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:









موضوع : ، ، ،